Иван Гешев категоричен: Няма да подавам оставка!

Категорично няма да подам оставка. Това заяви главният прокурор Иван Гешев в Сливен. Той пристигна в града заради мащабна спецакция на прокуратурата срещу битовата престъпност.

„Продължавам борбата с мафията и битовата престъпност. Работя за хората“, заяви Гешев. Според главния прокурор държавата е абдикирала от малцинствените групи, които продължават да са необразовани и да извършват престъпления. Главният прокурор Иван Гешев е в сливенското село Шивачево във връзка с провеждането на спецоперация на прокуратурата и полицията срещу битовата престъпност.

Възрастната жена на 87 години, която е станала жертва на престъпление в региона, се притесни, че нападателят й трябва да бъде арестуван, а Гешев увери, че рецидивистът е арестуван.

„Поредната изнасилена самотна жена. От социално слаб и необразован социопат. Задържан е, но това не възстановява срутения живот на жената й близките й. Заради тях прокуратурата продължава битката срещу престъпността“, заяви Гешев в Twitter. „Съжалявам, че се срещаме по неприятен повод. Пожелавам ви да сте живи и здрави. Полицията си върши работата, за да защитава хората. Има 200 самотно живеещи в областта, казал съм на полицията да вземе мерки. Срамота е това, което се случи“, каза Гешев в Шивачево.

„Полицията заяви, че ще вземе допълнителни мерки“, посочи главният прокурор, а нападната жена заяви, че нападателите в селото не са един или двама. „Държавата е длъжна да защити хората, които са си плащали данъците, които са градили и са работили цял живот. Срамота е това, което се случва.“ Възрастни граждани споделиха пред Иван Гешев, че над 70% в селото са самотно живеещи./БЛИЦ

Свързани статии