Голяма фирма затвори, 2700 служители без работа до 5 април

„Язаки“ спира работа до 5 април, БЧК носи храна на тираджите от колоната
Спирането на дейността на „Язаки“ засяга около 2470 служители в производствената база в Димитровград, съобщиха от фирмата. Както писахме вчера, заводът няма да работи до 5 април.

„Язаки“ преустановява масовото производство на заводите си в Димитровград, Сливен и Ямбол до 5 април 2020 г. Тези мерки са взети в отговор на повишаващото се разпространение на коронавируса COVID-19, в изпълнение на местните и националните здравни разпоредби и мерки за безопасност, както и на спирането на производството на превозни средства и оригинално оборудване за автомобили от страна на много клиенти на компанията.

В глобален мащаб над 20 регионални производствени обекта на „Язаки“ или са прекратили всички операции, или са въвели частично спиране на дейността от този момент до 30 март. Очакваните дати за възстановяване на дейността, обаче, могат да бъдат променени, за да се отговори на разпоредбите на местните и националните власти и на рестартирането на дейността на производителите на оригинални части и автомобили, казаха още от фирмата.

От там не уточниха в каква отпуска са служителите. „При преустановяването на операциите компанията работи в тясно сътрудничество с Европейския работнически съвет и със съответните органи и представители на служителите във всички държави, за да бъдат използвани по най-добрия начин всички налични възможности на трудовото законодателство“, гласи изявлението на компанията./Вестник Марица

Свързани статии