Д-р Дариткова и депутат от ГЕРБ с положителни проби за COVID-19

Председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова и народният представител от ГЕРБ-Пазарджик Даниела Малешкова са дали положителни проби за коронавирус след проведените тестове сред всичките депутати в парламента. Д-р Дариткова и Даниела Малешкова се намират в добро състояние и нямат никакви оплаквания. Те са информирали семействата си и ще се подложат на доброволна карантина за 28 дни у домовете си.

Двете няма да участват в предстоящите заседания както на парламентарните комисии, така и в пленарните заседания. БЛИЦ припомня, че първият народен представител, заразен с коронавирус, бе Хасан Адемов от ДПС. Това стана ясно на 31 март. Впоследствие Цвета Караянчева съобщи, че ще се направят тестове на всички депутати, като те ще бъдат проведени в две медицински заведения. Председателите на парламентарните групи са уведомени.

Заради положителната проба на Хасан Адемов парламентът прекрати работа.

БЛИЦ припомня, че по-рано днес стана ясно, че Комисията по бюджет и финанси ще се събира в петък сутринта. Заседанието ще се проведе в пленарната зала на Народното събрание. Същевременно продължава извънредния Председателски съвет. На него лидерите на парламентарните групи трябва да решат как ще функционира Народното събрание занапред предвид създалата се ситуация./БЛИЦ

Свързани статии