Борисов за Радев: Не вярвам, че един обединител на нацията може да говори така

Премиерът Бойко Борисов изрази изумление от упреците на президента, че правителството си приписва заслугите на медиците за справянето с пандемията и за това, че по време на управлението на ГЕРБ са починали 600 000 сънародници.

„Вярно ли така е казал? Не вярвам че един обединител на нацията, държавен глава вече 4 години може да произнесе такива дума, защото ако си спомним тия три четири месеца на служебно правителство, когато беше президент и премиер, беше със скоростно желание да се похарчат за „Грипените“ милиарди, липсата на над 100 милиона в митниците по време на бума на контрабандата на това управление и ние никога не сме си позволили такива квалификации“, коментира премиерът.

„Четири години той е държавен глава – значи поне 200 хил. са умрели по негово време, когато е върховен главнокомандващ и държавен глава“, добави Борисов. по време на нашето управление са се родили над 770 хил. млади хора.

Щом смъртността е заради нас, значи със 150-200 повече млади българи са се родили по време на нашето управление“, репликира Борисов.

Борисов парира и други нелепи твърдения – този път от обвиняемия и укрилия се в Дубай Васил Божков, че Делян Пеевски дърпал конците на държавата. И реагира с почуда, че той бил избрал главния прокурор.

„Така ли? Е, как ще го назначи, има Висш съдебен съвет, има партии. Освен да прави дарения, аз не съм чул с нещо друго да се е занимавал“, подчерта Борисов за Пеевски, който е най-големият дарител с над 5 млн. от началото на пандемията до сега, а вече и даренията достигнаха и близо 6 милиона с последното на стойност половин милион за ПФК „Левски“. По никакъв начин той няма нищо общо с управлението, категоричен беше премиерът и допълни за Пеевски: „Той е депутат като всички останали“./Dariknews.bg

Свързани статии