Борисов за гласуването на идващите избори: Щом народът го иска, така да е!

Ние сме „За“ машинното гласуване. Днес приемаме точката и се включваме в общия хор на подкрепящите. Не съм убеден, че с това ще се реши нещо, но нека Томислав Дончев и ЦИК да го направят. Това заяви премиерът Бойко Борисов преди началото на заседанието на Министерски съвет.

„Предлагам да приемем точката, да похарчим няколко десетки милиона и да видим какви ще са резултатите. Не искам върху правителството да тегне каквото и да е съмнение, че не желаем“, коментира Борисов.

Вицепремиерът Томислав Дончев каза от своя страна, че по въпроса вече се работи. „На следващите парламентарни избори всяка избирателна секция ще е снабдена с машина за гласуване. Трябва да се вземе решение кой от съществуващите три типа машини да бъде ползван. Глупаво е да се поддържат две паралелни системи, това прави изборите скъпи“, каза Дончев.

„Щом волята на народа и партиите е машини, то се въвеждат машини. Включваме се в общия хор на подкрепящите“, добави Борисов. „Държавата трябва да ползва тези машини за всички избори, щом ще ги купува“, каза още Дончев./БЛИЦ

Свързани статии