Борисов: Учителските заплати и през новата година ще са с над 15% ръст

Продължаваме политиката за увеличаване на учителските заплати. И през новата година ръстът ще е над 15%.

„Така ще изпълним поставените цели в началото на мандата за двойно увеличение на учителските заплатите за 4 години. Учителите заслужават още повече и ние няма да престанем да полагаме усилия в тази посока“.

Това написа премиерът в личния си профил във Facebook.

„Най-голямата гаранция за просперитета на България в дългосрочен план е образованието и инвестициите в него“, категоричен е премиерът.

Той честити на децата началото на новата учебна година и им пожела успех и спокойни дни. Според него в условията на нестихващ коронавирус ще се появят проблеми, но ще се търсят най-верните решения.

„Не мога да не отбележа, че в една непривична и необичайна ситуация, българската образователна система се справи по един достоен начин в условията на епидемия. Въвеждането на обучението от дистанция в електронна среда със сигурност не беше лесно, но най-важното е, че учебната година, изпитите и матурите приключиха успешно. Учители и ученици, директори и родители – всички участваха в процеса и доказаха, че когато работят заедно, успехът е гарантиран“, пише Борисов.

„През предстоящата учебна година със сигурност ще има още много предизвикателства, но съм сигурен, че ще се намират най-добрите решения. За нас здравето на децата и на техните близки остават най-важни и ние ще намерим начин децата да бъдат в своята естествена среда – на училище, заедно със своите учители и приятели. За първи път от половин година насам децата ще посещават училище. Знам, че и за тях, и за преподавателите и за родителите, създалата се ситуация не беше лесна. Сега всички трябва да бъдат внимателни и да спазват препоръките на специалистите. Те са важни и не трябва да се пренебрегват. Вирусът е още сред нас, случаите в света не намаляват“, допълва още премиерът./Вести БГ

Свързани статии