Борисов спешно обяви: Започва масово тестване на населението

Българската индустрия произвежда в пъти по-качествени стоки, отколкото велики империи. Ние сме презапасили първата линия в нашите болници. Сега раздаваме за Бърза помощ и за останалите да има в резерв. Това заяви по време на брифинга на Националния оперативен щаб премиерът Бойко Борисов. „Днес ще се направи за нашите братя в Северна Македония 100-на облекла, които да пратим на докторите, които са на първа линия. Лесно е да кажеш „братя сме“, но това си личи когато е трудно“, каза той. Едните лекарства са отричани от професор Младенов, защото са много токсични и затова са били спрени преди години.

Няма лекарство, което да лекува коронавирус, но от тези, които помагат, имаме максималното количество“, заяви Борисов. „Работим много усилено по темата с лекарствата. Но хубавата българска поговорка да не казваш „хоп“ преди да си скочил, е била винаги в основата на моите изказвания“, каза Борисов. Премиерът се похвали, че страната ни е успяла само за дни да промени индустрията си, за да снабди с най-необходимото медиците. „Разпореждам днес на щаба, който съм назначил аз – той дава предложения, а правителството взима решенията и носи политическа отговорност, та, разпоредил съм да започнат масирани тестове на Банско“, каза Борисов.

„Ангел остана без заплата, както и аз. Едни сега са богати около мен, другите по-малко. Да има и свежест“, каза Борисов. „Имаме данни за епидемиологичното разпространение в Банско, затова ще направим едно изследване, да се види там където по заведения и места са се срещали тези, които са заболели, да видим дали хората имат изграден имунитет“, включи се проф. Кантарджиев.

„Хората в Банско изстрадаха много, бяха под карантина 14 дни, но там беше огнище. С бързи тестове ще може да разберем колко от хората там са изградили в тази затворена общност имунитет“, допълни го Борисов по време на редовния брифинг на Националния оперативен щаб. БЛИЦ припомня, че именно там стана ясно, че общият брой на диагностицираните българи с коронавирус вече е 581./БЛИЦ

Свързани статии