Зимата вече е тук! Сняг заваля на Мусала/СНИМКА/

Мусала се събуди със снежна пелерина. Най-високият връх на Балканския полуостров напомни, че ноември чука на вратата с пухкава бяла глазура. Температурата на върха е около -2 градуса, като метеоролози предупреждават, че валежи от сняг се очакват в планините над 1800 метра надморска височина. В по-ниските части днешният и утрешният ден ще бъде белязан от валежи.

Ще духа до умерен вятър от запад – северозапад, който привечер ще се ориентира от изток, югоизток и ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около 0°. В равнините и низините днес времето ще бъде облачно и дъждовно. По-значителни ще са валежите в Източна България и крайните югозападни райони. Ще духа умерен североизточен вятър и с него ще продължи да нахлува студен въздух.

Към 14 часа температурите ще бъдат предимно между 5° и 10°, в София около 9°, а Пловдив до 12°, предават от НИМХ. Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца и през деня още малко ще се повиши./БЛИЦ

Свързани статии