Ясна е присъдата на Кобрата за целувката с Джени

Атлетическата комисия на щата Калифорния отне боксовия лиценз на Кубрат Пулев за срок от шест месеца. Причината е случката след мача му с Богдан Дину в края на март, когато целуна репортерката Дженифър Равало. По-късно тя подаде оплакване за сексуален тормоз.

Лицензът на Пулев е отнет до 23 септември – шест месеца от датата на случката. Дотогава той има срок да завърши обучителен курс във връзка със сексуалните посегателства. На Пулев е наложена и глоба от 2500 долара. На 22 юли Пулев ще трябва да се яви отново пред комисията и да представи доказателства за приключването на наложения вече курс. Ако той се справи успешно с тази задача, наказание ще бъде намалено.

Засега Пулев не може да се боксира на територията на Северна Америка. Планът на щаба му беше той да продължи да провежда мачове в САЩ.

„Допуснах грешка. Не само защото беше лошо да се направи пред камера, но и постави лош пример за това как един спортист трябва да се държи публично“, каза Пулев на изслушването пред комисията.

Равало също говори пред комисията и още веднъж обяви, че Пулев я е злепоставил публично. Тя пожела извинение от боксьора. „Той изговори много лъжи, а аз замълчах досега. Искам единствено извинение, което така и не получих“.

„Не я бях виждал след тази случка, затова не съм се извинил, исках да го направя публично“, допълни Пулев.

Сред изискванията, които българинът трябва да изпълни е, че когато кандидатства за възстановяване на боксовия си лиценз, той трябва да го стори задължително пред Атлетическата комисия на Калифорния.

При каквото и да е било бъдещо провинение от подобен характер, Пулев ще бъде лишен до живот от правото да се боксира в територията на Калифорния.

Наказанието беше наложено с пълно единодушие при гласуването сред 7-членната комисия.

Българският боксьор Кубрат Пулев разказа своята версия за случилото се с Джени Суши след победата му над Богдан Дину през март месец тази година. Пулев се изправи пред Атлантическата комисия в щата Калифорния (САЩ) заедно с мениджъра си Ивайло Гоцев и коментира полемичната ситуация.

Пулев отново заяви, че реакцията му да целуне Суши е бил била плод на силните му емоции след срещата, извини се и съжали, съобщи Нова тв.

Припомняме, че Джени Суши е представлявана от популярната адвокатка Глория Олред. Тя има богат опит по делата за сексулано насилие отвъд океана.

Иначе след решението на Атлетическата комисия на щата Калифорния ще стане ясно дали българската звезда има бъдеще в спорта на американска територия.

Именно тази комисия отне временно лиценза му да се състезава на територията ѝ, а в останалите щати негласно се съгласяват с нея. Така това е огромна пречка засега пред развитието на Пулев да се бори за популярност на най-големия боксов пазар в света.

Сега всеки мач е изключително важен за мен. Аз съм официален претендент за световната титла. Мачът бе много тежък за мен. В 4-ия рунд бях почти загубил и след като победих бях изключително щастлив. Бях супер доволен от себе си, че показах характер. Всички хора около мен допринесоха за моята емоционалност. След мача бях супер, супер емоционален. Исках да обърна внимание на всички мои фенове дошли от други държави и щати на Америка.

Трябваше да взема голямо решение дали да ме шият на момента, защото горе-долу черепът ми се виждаше и все още кървях. Обръщах внимание на феновете ми. Тогава дойде госпожица Равало. Аз съм такъв човек, исках да обърна внимание на всеки един. Тогава дойде госпожица Равало. Бе малко нахално от нейна страна. Тя не се съобрази. Дойде да ми каже, хайде, хайде, да направим интервю. Аз ѝ казах възможно най-мило да изчака и ще направим интервю след 10 минути.

С нея се запознахме предния ден на кантара и направихме готино интервю. Всичко бе наред. Тя бе мила. На излизане от залата с Георги се качихме на колата. Той караше. Видяхме госпожица Равало в нейната кола, говореше с мъж на стъклото. Тя ме попита кога ще направим парти. Тогава аз ѝ казах, че партито е лесно, а за мен е изключително важно да победя. Тя ми отвърна, че ще пребия Дину, а аз да кажа кога ще направим парти“, започна подробно Пулев.

„Връщам се на ситуацията, когато аз говорех с моите фенове и след това влязохме в съблекалнята. Тя дойде веднага. Помолих я да е по-кратно интервюто. Направихме го, в което аз съм с изключително лош английски. Почти не я разбирах. Но аз бях изключително щастлив, в еуфория, мога да го сравня със състояние на човек, който е под влияние на наркотици. Целунах я, тя бе близо до мен. Действах емоционално. Съжалявам много и ѝ се извинявам. Бях изключително развълнува. Бях щастлив и когато ми задаваше въпросите се почувствах още по-щастлив.

Следваха въпрос след въпрос. Първо не можех да отговарям, второ исках да се зарадвам на победата и от еуфория, за да прекратя интервюто я целунах. След това тя каза добре, благодаря. Зарадва се, каза ми, че съм бил невероятен и аз ѝ казах добре, чао, и я прегърнах. Не съм я хващал за дупето. Няма такова нещо. Просто я прегърнах и тя мен и тя си отиде. Всичко бе до там“, продължи Пулев.

„След което аз отидох в болницата, шиха ме, отидох в хотела, бях много зле, след шиенето ми се гадеше и ме болеше главата. Усмихвах се, но не бях добре. Отидохме, бяхме с мои приятели на парти, което никой не бе организирал. Просто се видяхме във фоайето. От някъде дойде госпожица Равало и седна до мен, почна, не веднага, но примерно след малко седна до мен и започна да ми сипе комплименти. На мен ми стана приятно. Тя ми правеше комплименти. В един момент обаче ми стана неудобно. Исках да сменим темата. Взех си телефона. След малко това се повтори. Тя пак дойде и пак ми правеше комплименти.

Стояхме си нормално. Тя бе суперщастлива. Говореше с всички. Бях седнал на дивана, тя дойде и седна до мен прекалено близо. Това, което чух от нея е, че тя може би, не си спомня, но ние се целунахме. Може да я питате. Наистина съжалявам за постъпката си, не е редно, но аз се чувствах с оглед начина, по който тя общуваше с мен преди и след мача, не като журналист.

Чувствах я като приятел. На партито си говорехме. Казах ѝ „моля те, изтрий частта от видеото, на която те целувам пред камерата, защото бях прекалено емоционален и имам приятелка, за която не е ОК това нещо“. Тя ми каза, че ще го направи. Това е самата истина. Всичко, което казвам е истината“, допълни Пулев.

След изказването на Пулев думата взе адвокатът на Джени Суши – Глория Олред. Тя опроверга думите на Кобрата, като заяви, че до момента той не се е свързвал с клиентката ѝ, за да ѝ поиска извинение. Тя също така акцентира на това, че между Суши и Пулев няма как да е възникнало приятелство, тъй като двамата са се запознали в деня преди боя на българина с Дину.

Колкото до видеата, които бяха разпространени от щаба на Пулев от партито в лобибара на хотела, Олред подчерта, че те в никакъв случай не променят фактите.

Заседанието продължи с въпроси, от страна на членовете на комисията към Пулев:

„Не смятам, че трябва да се разплача, за да ми повярва (бел. ред. – Джени Суши), че се извинявам от сърце и душа. Извинявам се на хората, които видяха тази целувка, тоест на целия свят“.

„Много жени снимайки се с мен, след този случай, вече искат целувки“, допълни боксьорът.

Междувременно, Джени Равало сподели твърдения, че е получавала съобщения от Кубрат Пулев, неговия брат и неговата приятелка в социалната мрежа Инстаграм. В тях те казвали, че имат още видеоклипове с нейно участие, и че Кобрата ще направи всичко, за да изчисти името си./Вестник Марица

Свързани статии