Ясен е българският еврокомисар. Борисов: Ще имаме ресор, достоен за България

Все още не е ясно какъв ресор ще получи България в новата Европейска комисия. Днес Новоизбраният председател на ЕК Урсула фон дер Лайен съобщи, че е утвърдила списъка с предложения за нови еврокомисари, който ще представи на Европейския парламент.

За България се потвърждава името на еврокомисаря Мария Габриел. Уточнено е, че във вторник по обяд Урсула фон дер Лайен ще представи разпределението на отговорностите в новата ЕК.

„Докато не се сглобят всички ресори, е грешно да се говори, защото все някоя държава ще отреагира. Аз съм убеден, че ще имаме ресор, който хем ще ни харесва, хем е модерен, хем ще е достоен за България и с поне три пъти по-голямо финансиране от досегашния. Това мога да кажа към днешна дата”, заяви премиерът Бойко Борисов днес пред журналисти при откриването на модернизираната учебна база на Национална спортна академия (НСА) в Студентски град.

Близо 1 милиард лева се отпускат за образователна инфраструктура в страната, заяви Борисов. “ В центъра на града да имаш университет е много удобно. Бази, които струват десетки милиони, не позволихме да бъдат откраднати. Не само, че я спасихме от кражба тази сграда, а те ми говорят за корупция и глупости. Не само, че не откраднахме, а ги дадохме на академията, да си управлява. И във Военна академия правим същото каквото в НСА, но с два месеца назад“, каза Борисов преди кметът Фандъкова да пререже лентата на ремонтираната база.

Общото финансиране на обекта е 3 755 636 лв., като националното финансиране е в размер на 525 000 лв. Обновяването на учебната база на академията включва ремонт на старата сграда и изграждане на нова зала за спорт.“/Вести БГ

Свързани статии