Валери Симеонов с нови разкрития за „апартаментгейт“

Сагата „апартаментгейт“ продължава. Бившият вицепремиер Валери Симеонов заговори за действащ министър с три луксозни апартамента в София, който живеел в имот от 2 декара и половина в Бистрица, без да го декларира. На въпроса за министъра на туризма Николина Ангелкова ли става дума, Симеонов не потвърди, но и не отрече.

„Установяваме, че действащ министър в момента, с доста крупни имоти – 3 апартамента, големи в София, се оказва, че не живее там. Живее някъде другаде. А той е длъжен да го декларира по Закона за противодействие на корупцията. Става въпрос за един доста луксозен имот, който с години се обитава там, имот, за който има публикации в медиите, който не е собствен, намира се в един от изключително престижните квартали извън София и не е деклариран. Така че, доколкото познавам моите колеги, няма да се учудя, ако депутатите от НФСБ подадат сигнал до Комисията за незаконно придобито имущество за проверка защо в декларацията липсва този имот“, коментира Валери Симеонов.

По отношение на разследването на имот, закупен от фирма, управлявана тогава от Симеонов, лидерът на НФСБ обясни, че въпросният имот е закупен на цена, три пъти по-висока от пазарната.

„В целия сигнал, искам да подчертая, не се говори за имущество на Валери Симеонов. Той няма такова имущество, нито в Златоград, нито в Слънчев бряг, нито в Бургас. Говорим за собственост на фирмата. Говорим за фирмени дела и говорим за сделки, които са извършени още преди да вляза в политиката. Това са фирмени сделки и тези сделки са проверявани от НАП, те са в баланса на фирмата, в активите са включени, на стойност, имат амортизация и т.н. И когато Валери Симеонов е бил представител на тази фирма, защото вече не съм…, и когато е извършвал тези сделки и се е подписал, той го е правил без да има възможност да повлияе върху когото и да било. Това са частни сделки. И е малко нечистоплътно да се ровим в сделки, които са фирмени. И най-интересното. Знаете ли на каква цена е купен този имот от Общината? Настоял съм да е на цена три пъти по-висока от пазарната. Или, обобщавам, този имот 2008 година е купен на квадратен метър трева, пръст, толкова колкото сега се продават завършени апартаменти. Тъй че, съвестта ми е чиста“, заяви Симеонов./Дарик радио/

Свързани статии