Валентин Радев: Президентът каза кой е най-добрият самолет и му имам доверие

Мислех, че днес ще говорим с приповдигнат тон. Длъжен съм да припомня фактите и тези близо 9 усилия, за да кажем, че сме пред финалната права да закупим изтребители. Това каза Валентин Радев от ГЕРБ от трибуната на НС по време на дебатите за ратифициране на договор за изтребители F-16. „Платихме една сметка от над 500 милиона, защото договорите от вас не бяха сключени правилно. Искам да кажа на г-жа Нинова – 4 години нямахме нищо в Министерството на отбраната и е много отговорно да си платим цялата сметка. Второто правителство на ГЕРБ всички гласувахте против тези инвестиционни проекти. Ангел Найденов беше „за“, но не му дадохте повече от 3 минути да говори“,заяви още той.

„Третото правителство на ГЕРБ отново продължава последователно политиката за мобилизация на армията. Поискахме милиард и половина, но преценихме, че няма да стигнат и казахме на министър да действа без таван. Нито един от нас не би могъл да каже каква точно е цената. Може да направим нещо ориентировъчно. Нима не иска всяко правителство да спести някои лев? Четирима министри се занимаваха с този проблем“, обясни Радев.

„Когато критикувате нас, критикувате цял екип, който е работил. Аз им имам доверие, както имам доверие на Радев. Той ми каза кой е най-добрият самолет“, разкри още бившият вътрешен министър. „Защо го правим сега? Защото видях числата. Числото е такова, че близо 5% ни е нараснал БВП и затова сега можем да извадим тези пари и да ги дадем Нямаше как да стане преди. Облаците се сгъстиха и това ни кара допълнително да бързаме да извадим парите. Говорите за доверие, но къде се позиционирате вие в тази графа“, попита той./БЛИЦ

Свързани статии