Убийството в Нареченски бани: синът виновен, бащата – не

Делото срещу Севдалин Боюклиев и синът му Марин, обвинени в жестокото убийство на 47-годишния столичен бизнесмен Венцислав Младенов, ще се гледа по съкратената процедура. Това стана ясно на разпоредителното заседание, което приключи преди минути.

От съдебния процес отпаднаха цял куп свидетели и вещи лица. Техните показания и заключения ще бъдат приети така, както са били дадени по време на разследването.

В съдебната зала стана ясно, че синът Марин Боюклиев има желание да признае изцяло вината си и фактите посочени от прокуратурата. Това би му гарантирало редукция на присъдата с 1/3. Баща му Севдалин, обаче, отказа да се признае за виновен.

Тъй като двамата са заедно пред съда, няма как да имат различни становища, а редуцираната присъда отпада като вариант.

Междувременно дъщерята и съпругата на убития Венцислав Младенов бяха конституирани като частни съдебни обвинители, но не поискаха кръвнина.

От прокуратурата настояха да бъде извършен ДНК анализ на намерена на мястото на зверството водопроводна тръба с кран и врътка, за да се разбере дали кръвта по нея е на Младенов или не.

Припомняме, че според обвинението на 21 март м.г. в Нареченски бани двамата са пребили зверски съдружника си Венцислав Младенов. Това се е случило в общия им обект, който представлява магазин и новоизграждащ се ресторант. След като го умъртвили, сложили найлонова торба на главата му, увили тялото със завеса, прикачили тежест и го напъхали в бидон. Изхвърлили го в река Чепеларска.

Следващото заседание по делото е в края на октомври./Вестник Марица

Свързани статии