Циганията по гръцките плажове е пълна/СНИМКИ/

В разгара на летния сезон българи препълниха гръцките плажове. По-голямата част от хората са от Благоевград и региона. Нашенец е направил любопитни снимки от плажа, запечатали как благоевградчани се пазарят с търговец на плажа, който продава евтини рокли. Близо половин час нашенките се опитвали да свалят до минимум цената, която не надвишавала 10 евро. Най-накрая продавачът склони и им ги даде на символична сума, пише struma.com.

От няколко години насам туристи от Югозапада предпочитат южната ни съседка пред българското черноморие. Едни от най-предпочитаните курорти са Неа Перамос, Аспровалта, Ставрос, Кавала и други. Хора от Благоевград, Сандански и Петрич всеки уикенд „палят“ колите и отиват на плаж на Бяло море, дори и за един ден. Напоследък обаче гърците не ни гледат с добро око, тъй като не се славим като щедри клиенти. Масово българите се запасяват с по няколко кила домати, краставици и дини, поместени в големи хладилни чанти, които най-нахално си взимат на плажа.

Не са рядкост и тези, които предпочитат да се варят на слънце, лежейки на горещия пясък, за да спестят и от шезлонг. Важното обаче е, че това остава скрито за приятелите и последователите им в социалните мрежи, където, според споделените фотоси, всички са много ларж и пръскат „луди“ пари за всякакви удоволствия. Именно заради това не сме от най-предпочитаните гости в тамошните ресторанти и нощни клубове, от където все по-често се случва да гонят българи.

Напоследък много се спекулира с темата къде българските туристи харчат парите си и защо предпочитат да пълнят чуждия джоб, а не посещават родното Черноморие. Оказва се, че всъщност в Гърция те харчат много по-малко пари.

Свързани статии