Цацаров иска отмяна на решението Полфрийман да бъде освободен

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе искане Върховният касационен съд да възобнови производството по условно предсрочно освобождаване на Джок Полфрийман и да спре изпълнението на постановеното условно предсрочно освобождаване на осъдения за убийство австралийски гражданин, съобщиха от обвинението. За искането на главния прокурор Сотир Цацаров има две основания.

Едно от тях е, че според прокуратурата има необходимост за отвод на двама от съдиите взели решението да пуснат Полфрийман 8 години преди изтичането на присъдата му. Причината е, че според държавното обвинение те  са обвързани с Българския хелзински комитет, който преди години номинира Джок за наградата „Човек на годината“.

„В момента Полфрийман е свободен човек. Прокуратурата не може да го задължи каквото и да било, главният прокурор е поискал преразглеждане на решението и отмяна на определението на Апелативния софийски съд.“, коментира говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, цитирана от TrafficNews.

В момента Полфрийман е в Бусманци и все още чака да му бъде издаден паспорт. Джок няма забрана да напуска страната, така че би могъл да го направи преди евентуалната отмяна на решението на съда. / TrafficNews. /

Свързани статии