Стотици чакат на опашка за „сбогом“ със Стефан Данаилов в Народния театър/СНИМКИ/

Стотици българи дойдоха и търпеливо чакат ред, за да отдадат почит на Стефан Данаилов още преди началото на поклонението пред него в Народния театър „Иван Вазов“. Опашката тръгва от входа на театъра, подминава фонтана в градинката отпред и се извива от двете му страни.

Тук е семейството му – синът му Владимир, който пристигна от Америка, майка му, актрисата Ирен Кривошиева, както и племенницата му Росица Обрешкова.

Да се прости със своя вдъхновител и съпартиец тук дойде цялата парламентарна група на БСП, а разплаканата Корнелия Нинова каза: „Стефан носеше доброта в себе си. Добър, почтен и широко скроен. Загубихме свой духовен водач. Осиротяхме“.

Лидерката на БСП разказа, че когато е ходила при него във ВМА да го види, Ламбо й е казал: „Не плачи, каквото и да се случи с мен. Продължаваме заедно“.

Всичките осем випуска от НАТФИЗ, на които той беше Мастер, са на поклонението на своя учител.

На поклонението дойде кметът на София Йорданка Фандъкова, бившият премиер и председател на Народното събрание Огнян Герджиков, Вежди Рашидов, Георги Първанов, актьорите от Народния театър и студентите на големия Стефан Данаилов. Премиерът Бойко Борисов, който отсъства от страната, изпрати венец за Ламбо.

Още входът на театъра е буквално отрупан с венци.

Очаква се поклонението да продължи през целия ден, поне до късния следобед, за да може всички, които го обичаха, а те са хиляди българи, да му отдадат своята последна почит./Dariknews.bg

Свързани статии