Спипаха мутри и проститутки по време на банкет на остров на Дунав

Лек автомобил, в които има 9 мигранти – 3 жени, 3 деца и 3-ма мъже, е задържан при акция на спецпрокуратурата. Това заяви на извънреден брифинг заместник-главният прокурор Иван Гешев. При задържането са използвани и катери на гранична полиция. Трафикантите са имали производствен банкет. Това, което е характерно и важно да се отбележи, че има данни по досъдебното производство, че тази група е поръчала неуспешния палеж на граничното управление преди няколко месеца във Видин“, каза той „Тогава разполагахме с информация, която не споделихме на медиите по обясними причини.

Този палеж беше поръчан от лидера на групата, който беше задържан днес“, добави Гешев. „Мигрантите са превеждани през територията на страната, настанявани са в град Видин и в рамките на няколко минути са прехвърляни на румънския бряг. Лодките, с които са извършвани курсовете, са много луксозни“, заяви той. Той бе помолен да коментира и случая с изтичането на данни от НАП: „От мен искате да взема решения, които не са от моя компетентност. Наблюдаващите прокурори ще решат дали да задържат шефа на „Тад Груп““, каза Гешев.

Той бе помолен да коментира ситуацията, че към момента няма други кандидатури за нов главен прокурор: „На първо място казах какво ще стане, защо ще стане и то вече се случва. Ще ви върна към една друга процедура, когато 17 човека номинираха друг човек и такива реакции нямаше. Подробности по тази ситуация и процедура ще коментирам, когато му дойде времето на есен“, заяви Гешев.

На въпрос какво мисли за протестите срещу него: „Всеки има право на мнение, всички сме български граждани“, заяви той и добави, че се радва, че е подкрепен от професионалната общност и няма да избяга от отговорност. „Важно е да казваш истината, да правиш каквото трябва, пък да става каквото ще“, завърши той./БЛИЦ

Свързани статии