Спецченгета тарашиха тузарски имоти в София и останаха втрещени

Вчера, в хода на проведена на територията на столицата операция , служители на Главна дирекция „Национална полиция“ (ГДНП) са разкрили две наркооранжерии. На място те са установили и задържали 31-годишен мъж, занимавал се с отглеждане на наркотични растения. Това съобщиха от МВР. Действията са проведени под наблюдението на Софийската районна прокуратура.

В хода им са извършени процесуално-следствени действия на два адреса в София. На единия, ползван от мъжа под наем, криминалистите открили оранжерия със засадени 585 растения в напреднал етап на развитие и оборудвана с въздухоотводи, поливна система, обезмирисители, лампи, суха маса и везни. В рамките на операцията те установили, че мъжът притежава апартамент в затворен комплекс в столицата.

При предприетото претърсване на адреса , полицаите установили 172 растения, отглеждани в парници, оборудвани с влагоуловители, въздухомери, таймери. На задържания е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 354а и чл. 354в от НК. По случая е образувано досъдебно производство за отглеждане и държане на наркотични вещества /растения и работата по документирането му продължава под ръководството на Софийска районна прокуратура./БЛИЦ

Свързани статии