Сотир Цацаров: Гласувах за Пловдив какъвто трябва да бъде

„Гласувах за Пловдив такъв, какъвто трябва да бъде. Пловдив не се описва с епитети, а с име“. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров, който упражни правото си на глас в Пловдив.

Вярвам в Пловдив. Той има огромен потенциал. Има граждани, които заслужават да живеят в добро, така че гласувам за Пловдив, добави Цацаров.

Бившият кмет на Гърмен Ахмед Башев е задържан за 24 часа по подозрение за купуване на гласове, потвърди главният прокурор Сотир Цацаров.

Малко по-рано в профила на Башев във Фейсбук се появи информация за задържането му.

Башев дълги години беше кмет на община Гърмен, след това за кратко и депутат, а в момента е директор на училище в общината.

„1217 преписки са образувани във връзка с изборни престъпления, 56 са изпратени до ЦИК по компетенстност, 217 са оставени за работа, за една седмица са нараснали досъдебните производства с 38, има образувани 95 досъдебни прозводства. 12 са обвиняемите за престъпления, свързани с изборите, обяви още главният прокурор.

По думите му към момента има само 4 души задържани с мярка от съд, останалите са задържани от МВР.

Цацаров потвърди, че бившият кмет на Гърмен Ахмед Башев е задържан от МВР за 24 часа за купуване на гласове в полза на единия от кандидатите.

В Пловдивска област нарушения има, но не са свързани с арести, поясни обвинител №1.

„Най-малкото една от причините за забяването на президента е и вероятно публикуването на протокола от заседанието на ВСС при изслушването на Иван Гешев, което се случи в четвъртък, 31 октомври“, коментира още главният прокурор и посочи, че няма място за притеснение по този въпрос относно времето за реакция на държавния глава./Вестник Марица

Свързани статии