Слънчеви сутрини и превалявания следобед през новата седмица

Типично пролетно време ни очаква в следващите дни – слънчеви сутрини и превалявания в следобедните часове и привечер. Постепенно валежите ще намаляват и от понеделник, вторник ще са на по-малко места, главно в планинските райони и на изток. Това показват средносрочните модели за времето, разгледани в „Дарик кафе“ тази сутрин.

По-ниско атмосферно налягане над Централното Средиземноморие, Балканите и Украйна води до типичните характеристики на времето в този период на годината.

Температурите също ще се движат в нормални пролетни граници – между 15 и 20 градуса. Жеги не се очакват. В средата на следващата седмица, четвъртък и петък, минималните температури ще са доста ниски – до 1-2 градуса сутрин. Над Източна Българи и по Черноморието ще бъде и по-хладно в този период.

След сряда и четвъртък, когато от североизток ще нахлуе по-студен въздух и особено в Източна България и по Черноморието, ще има и превалявания. Времето ще се стабилизира, атмосферното налягане ще се повиши и за почивните дни в края на следващата седмица, времето се очаква да бъде слънчево и по-топло.

Времето ще запази този характер поне до 23-25 април, след което отново предстои период на по-нестабилно време, с повече валежи./Дарик радио

Свързани статии