Скандал! Кондуктор псува ученик заради жълти стотинки

Кондуктор е отказал да вземе дребни монети от ученик, който се е опитал да плати билетчето в рейса. Случката е станала в автобус № 7 с регистрационен номер 8337 около 8,30 часа тази сутрин, разказаха връстниците на Петър от 7-ми клас.

Децата се качили на спирката на ул. „Димитър Талев“ в посока център, за да отидат на уроци преди матурата. Петър е приготвил един лев от монети по 1, 2 и 5 стотинки, но при вида им кондукторът е изпаднал в ярост. „Започна да се кара. Казах му: „Господине, това също е валута. А той ми вика: „Каква валута, бе! “ и ме напсува“, описа приятелят на момчето. Кондукторът толкова е бил ядосан на жълтите стотинки, че не е таксувал ученика.

Кондукторите нямат право да отказват дребните монети от 1, 2 и 5 стотинки , заявиха от Община Пловдив.

Проблемът на всички транспортни фирми, които обслужват 29-те градски линии, е, че няма достатъчно кондуктори и на работа се назначава всеки, подал молба. Затова зачестяват случаите и на невъзпитано и арогантно поведение на кондуктори в градския транспорт. Шофьори също не стигат. А още през 2016 г. в Пловдив трябваше да бъде въведено безкондукторно таксуване – част от електронната система, за която по европейски проект са платени 20 млн. лева./Вестник Марица

Свързани статии