Шофьор към полицаи: Глобете ме, само да си довърша разговора

Шофьор, хванат да говори по телефона зад волана, събра очите на спрелите го полицаи, като ги помоли да изчакат да си приключи разговора. За провинението той ще трябва да плати глоба от 50 лева и ще се раздели с шест контролни точки, реши Районният съд в Пловдив.

Нарушителят бил спипан в събота, 19 януари. Тогава, около 13 часа, мъжът управлявал аудито на баща си в пловдивското село Стрелци. По това време там патрулирали двама униформени служители на РУ – Раковски. Те забелязали, че в идващия към тях автомобил шофьорът разговаря по телефона, без да използва устройство „Свободни ръце”, и веднага го спрели за проверка.

Шофьорът отбил, но продължил да приказва в слушалката. „Глобете ме, само изчакайте да си довърша разговора“, заявил водачът. Думите му обаче подразнили полицаите и те веднага му написали акт. След това било издадено и наказателно постановление, срещу което нарушителят подал жалба в съда. В нея заявил, че в акта не било описано в коя посока се е движил автомобилът му, но бил отрязан от магистратите, според които този факт се явява без значение относно извършеното нарушение.

Така те само потвърдили наложената глоба от 50 лева, която е твърд размер и няма възможност за индивидуализация, както и отнемането на 6 контролни точки.

Решението подлежи на обжалване и протест пред Окръжния съд./Вестник Марица

Свързани статии