Съдът иска квитанции за ток и вода от ромите във Войводиново

Първото дело, заведено срещу заповедта на кмета на община Марица Димитър Иванов, с която той обяви къщите в ромската махала на селото за опасни и поради тази причина забрани обитаването им, до произнасянето на съда, бе отложено днес. За следващото съдебно заседание магистратите поискаха семейството да представи бележки за платени ток и вода, научи „Марица“.

Днес на откритото заседание се явиха адвокатите на обжалващите. В съдебната зала пристигна и кметът на село Войводиново Димитър Тосев. Той бе придружаван и от десет души от селото.

Днес в съда бе разгледана само една от жалбите срещу кмета на Община Марица Димитър Иванов. Тя е атакувана от шестчленно семейство. Утре в съдебно заседание ще бъдат разгледани още две жалби на други две семейство от ромската махала на селото.

„Имам надежда, че съдът ще отсъди в наша полза. Не разбирам обаче защо фондации харчат пари за адвокати, вместо да дадат тези пари на нуждаещи се и те да си платят тока и квартирата. Според мен те целят да създават дезорганизация и да пречат на общинската администрация“, коментира Тосев пред „Марица“. И допълни, че е възможно жителите на Войводиново да излязат отново на протест, всичко зависило от решението на съда./Вестник Марица

Свързани статии