Прокуратурата закова с документи обвинения в шпионаж Малинов!

Очевидно в отговор на небивалиците, с които се насити медийното пространство, след като стана ясно, че Николай Малинов от движение „Русофили“ е обвинен в шпионаж, а Константин Малофеев и Леонид Решетников имат забрана от ДАНС да влизат в страната за срок от 10 години, днес прокуратурата показа част от доказателствата по делото.

Докладната записка на руски език, изготвена от Малинов се оказва фрапиращ документ и не само го изобличава напълно като човек, предаващ националните интереси на България, но и ясно разкрива схемата, по която са действали Малинов, Цветан Василев, Константин Малофеев, Решетников и Емилиян Гебрев. Оказва се, че контролираните от Цветан Василев след бягството му от страната структуроопределящи предприятия като БТК, Дунарит, Авионамс, Плана и НУРТС, както и телевизиите ТВ 7, Нюз 7 и Супер 7, още в началото на 2015г. са били договорени са бъдат безвъзмездно прехвърлени на Константин Малофеев.

Всички помним тогава как се появи белгиецът с руски паспорт Пиер Луврие и как убеждаваше всички, че няма никаква връзка с Малофеев, въпреки че вече беше разкрит от медиите като негова пионка. Още по-лошо обаче. Договорката е била чрез контрола върху тези компании да се оказва влияние върху икономическите отрасли в страната и същите да бъдат използвани користно за политически проект, чиято цел да бъде преориентацията на страната ни към Русия. Изрично е записано също така, че тези активи по никакъв начин не бива да попадат в български ръце (!), защото българската държава с цялата своя мощ щяла да пречи на тяхното използване и владение.

Малинов е поискал в документа, очевидно от своите руски влиятелни приятели, да окажат натиск върху руската банка ВТБ да им предаде контрола върху Виваком, тъй като на проведения от ВТБ търг в този момент (очевидно се има предвид проведения в Лондон търг през 2016г.), купувачът бил враждебен към Русия. (Припомняме, че купувач на този търг и сегашен собственик на Виваком, е българинът Спас Русев, чрез свое дружество).

Нещо повече, Малинов осветява косвено и поредната пионка на Цветан Василев – Дмитрий Косарев, който и досега упорито твърди, че бил собственик на Виваком (въпреки че беше разконспириран от медиите като човек на руския олигарх Малофеев), а се оказва, че към 2016г. всички от престъпната група са наясно, че реалният според тях „собственик“ е не друг, а Константин Малофеев.

Прокуратурата прилага и още един документ, този път на български език, от който е видна схемата, по която е трябвало „Дунарит“ да бъде заграбен, с участието на Емилиян Гебрев. Днес Гебрев открито излъга по телевизията, че не познава руснаците , както и Малинов, но се оказва, че всичко между тях очевидно е било добре координирано и разписано. Предвидено е било чрез сложна схема от увеличение на капитала и цесии, контролът върху „Дунарит“ да бъде поет от фирмата на Гебрев – „Емко“.

Така само с няколко документа прокуратурата разбива на пух и прах дългогодишните мантри на Цветан Василев и Гебрев, както и на техните медийни глашатаи. Нещата се оказват съвсем прости – кражба на активи и осигуряване на руска индулгенция за престъпниците. В замяна – харизване на цялата държава и отклоняване от евро атлантическата ни ориентация. Наистина, пред подобна чудовищно замислена схема, бледнее сама по себе си дори и кражбата на 5 милиарда лева от спестяванията на българите, осъществена от Василев чрез КТБ. Защото се оказва, че КТБ може би изначално е била замислена като каса за осигуряване на чужди интереси./БЛИЦ

Свързани статии