Президентът Радев: Дебатът за „военен преврат“ е нелеп и излишен

Дебатът за „военен преврат“ е нелеп и излишен, заяви държавният глава Румен Радев пред журналисти в община Тунджа, където гостува по повод нейния празник – 22 април, Международен ден на Земята.

Ако има заплаха за обществения ред и демокрацията в страната, тя не идва от Българската армия, а от онези политици и институции, които правят така, че морал и закон все повече да се раздалечават, заяви президентът, помолен да коментира изказване на министър-председателя, че в България има опасност от „военен преврат“.

По думите на президента „това е един нелеп и абсолютно излишен дебат“. „Честта, достойнството и конституционният ред са присъщи на Българската армия, но, за съжаление, не и на българската политика, заяви той.

Румен Радев призова в навечерието на светлите празници да бъдем „по-обединени и по-смирени“.

Смирението също означава човек да не надхвърля оградата на собственото си понятийно пространство, защото много лесно може да настъпи мини, подчерта президентът.

След тържествената сесия на Общинския съвет, на който бяха отличени заслужили граждани, президентът приветства жителите на общината, които нарече „носители на вековна история и вековна култура, на мъдрост и сила, символ на единство между земята и хората“.

Румен Радев разгледа откритото изложение-базар на хранителни продукти от местни производители „Произведено в община Тунджа“. По-късно в село Тенево Румен Радев и кметът на общината Георги Георгиев ще открият общински празник на художествената самодейност под наслов „Хоро се вие, песен се пее“./Дарик радио

Свързани статии