Пловдивчанин изгоря със 7 бона заради баш майстор

Пловдивчанин изгоря със 7000 лв. заради баш майстор, жалва се пред „Марица“ нашенецът. Спас Монев решил да си построи сервиз върху наследствен терен на Карловско шосе 181. По проект имотът трябва да се простира на площ от 100 кв. м. „Понеже не можех да си позволя да го изградя целия на веднъж, реших да започна на части. Повечето искат да строят върху по-големи терени.

Случайно намерих Марин Теодосиев и го наех да ми извърши строителната дейност“, обяснява Монев. По думите му майсторът, който го завлякъл със сумата, е трябвало да завърши обекта до кота нула – полагане на основите с железа и арматура, изграждане на колони и циментиране отгоре. Това обаче така и не се е случило.

„Аз му дадох парите на траншове – за желязо, за бетон. След като взе последната сума се покри. Според мен свършеното е нулево качество, а стойността му не е за повече от 1500 лв. Аз съм му дал 7000 лв., не вярвам да са вложени толкова пари. Максималното да са положени 7 куб. бетон и желязо за 1000 лв. 7 куб. бетон се равняват на 700 -800 лв. Освен това майсторът прекрати строителните дейности под предтекст, че имал по-голям обект в Раковски. За мен той е един измамник“, казва Монев.

Майсторът в същото време твърди, че това не е истината. По думите му той е извършил всичко, за което са се договорили. „Още в началото му казах, че не мога да му извърша отгоре шлайфането и бетоните, както иска. Поставил съм му цялата армировка, той е извършил няколко промени на първоначалния проект. Възложил е допълнителна работа, която също съм я свършил. ВиК ми е заложил допълнително, която също съм я свършил, канализацията му е прихваната. Освен това аз съм получил 6000 лв.“, обяснява Марин Теодосиев. Потърпевшият обаче е категоричен, че тази допълнителна работа не е на същия обект и е заплатена, като стойността й е била 1200 лв.

Строителната площадка прилича по-скоро на неподдържан затревен терен, отколкото на зона, в която до скоро е течала усилена работа, установи проверка на „Марица“. Теренът, който трябва да бъде цялостно бетониран в момента е заграден с арматура и бетон, а по средата са избуяли плевели. Забелязват се и арматури, които стърчат на горе. Отстрани, самотно на строителната площадка, стои количка, с която са били пренасяни строителни отпадъци.

Решение на проблема майсторът вижда като обезщети Спас Монев с 1500 лв. за изливането на бетона. Пловдивчанинът обаче отказва, защото смята, че извършените строителни дейности са далеч по-малко от 5500 лв. Подписан договор за строителството на обекта няма. И двамата твърдят, че другият не е искал да бъде подписван контракт./Вестник Марица

Свързани статии