Патриарх Неофит: Християните да се вдъхновят от подвига на Спасителя

Нека да се вдъхновим от величието на Спасителя и неговия подвиг, за който сме честити като православни християни, да го имаме като пример в живота. Това каза пред журналисти Негово Светейшество патриарх Неофит преди да отслужи Царски часове, вечерня с изнасяне на св. Плащаница в митрополитската катедрала „Св. Неделя“.

„На Разпети петък си спомняме състраданията на Господ Иисус Христа и се стараем да следваме Господа в неговия път към Голгота и Възкресението. Нека да се вдъхновим от величието на Спасителя и неговия подвиг, за който сме честити като православни християни, да го имаме като пример в живота“, заяви той.

На въпрос, след като Северна Македония ще вземе Благодатния огън от нас, очаква ли се негова визита там, той отговори: „Засега не сме обсъждали този въпрос. Ще има обсъждане и тогава ще се реши кое как да се организира и направи. Сега мълчим пред състраданията Господни“.

„Пожелавам ви много духовно настроение и светли предстоящи празници“, добави патриарх Неофит. В митрополитската катедрала „Св. Неделя“ ще се отслужи Царски часове, вечерня с изнасяне на св. Плащаница. От 18.00 ч. ще се отслужи Опело Христово./БЛИЦ

Свързани статии