Папата към младите: Вдигнете глави от телефоните

Младите хора не трябва постоянно да се взират в своите мобилни телефони, призова папа Франциск, цитиран от ДПА.

„Моля ви, освободете се от своята зависимост от мобилните телефони“, каза Светият отец във Ватикана пред ученици от „Висконти“ – елитна гимназия в центъра на Рим. „Сигурно сте чували за трагедията на пристрастяването, но тази с мобилните телефони е много незабележима“, предупреди 82-годишният папа.

Франциск призна, че „мобилните телефони са от голяма полза, голям напредък“. „Те трябва да се използват и е хубаво, че всеки знае как да ги използва, но когато станеш роб на мобилния си телефон, губиш свободата си“, подчерта той.

Светият отец прикани юношите и девойките да не се страхуват от тишината, да бъдат сами със себе си; не винаги, защото това не е добре, но да отделят време да бъдат сами със себе си.
През 2017 г. папата се оплака, че по време на литургия се използват мобилни телефони, включително от „много свещеници и епископи“.

„Моля ви! Литургията не е шоу!“, каза тогава Франциск, като отбеляза, че по време на служба свещеникът казва „Издигнете сърцата си“, а не „Издигнете мобилните си телефони, за да направите снимка“./Вестник Марица

Свързани статии