Откриха труп на фелдшер, задържаха бивш легионер

Тялото на 72-годишен фелдшер е открито в тополовградското село Орешник. Сигналът до полицията е подаден във вторник сутрин. Трупът е открит в здравната служба на селото. По първоначални данни по главата на възрастния мъж има следи от насилие.

Във връзка със смъртта на възрастния медик се издирва бившият легионер Иван Пачалиев, предаде NOVA. По-късно той бе хванат.

Тежковъоръжени полицаи и специализираният отряд за борба с тероризма бяха на място.

Не е използвана сила спряно задържания, а са използвани екипи на института по психология на МВР. Това каза гл. секретар на МВР Ивайло Иванов. Назначени са експертизи, които трябва да докажат съпричастността на задържания към убийството.

През февруари миналата година той се барикадира в дома си и стреля по полицаи. След цяло денонощие органите на реда успяха да го задържат. Оказа се, че той имал разрешително за притежание на оръжие, издадено в чужбина.

Легионерът от Орешник отрича да е стрелял

Сега селото е блокирано в опит да бъде хванат издирваният.

В хода на разследването тогава стана ясно, че той е участвал е във Френския чуждестранен легион и оръжието, което притежава е законно. Разрешителното за пушката, с която мъжът стреля по служителите на реда, обаче не е издадено в България, а в държава от Европейския съюз.

Освен въпросното оръжие Пачалиев притежавал законно още една пушка и пистолет. Той бил безработен. Откакто преди 4 години се върнал от Франция се изхранвал основно с дърводобив и сезонна работа.

Напрежението между него и органите на реда ескалирало, след като полицейски екип посетил дома му по преписка на Софийска районна прокуратура за заплаха към друг човек./Вести БГ

Свързани статии