Очакват ни студени сутрини, но без съществени валежи

След преминаването на средиземноморския циклон, който донесе сняг на запад и валежи от дъжда на юг и изток, времето в следващите дни ще е по-стабилно, с разкъсана облачност, през деня с температури около и над нулата.

Рано сутрин на местата със сняг температурите ще са до минус 10 градуса, а в останалите райони – малко под нулата. Това показват средносрочните модели на времето, представени в „Дарик кафе“ тази сутрин.

В събота и неделя ще е с разкъсана облачност, сутрините ще бъдат студени. В понеделник и вторник ще има повече облаци и на места ще превали сняг в резултат на преминаването северно от Балканите на атлантически циклон.

През следващите дни температурите на изток и юг, в равнинните райони, ще са над нулата, но по високите западни полета ще се около и малко под нулата.

В средата на следващата седмица отново ще е без валежи, но рано сутрин ще е сравнително студено. Към края на седмицата се очаква да има повече облаци и отново да превали слаб сняг.

По-активни процеси ще има над Източното Средиземноморие и през следващата седмица над Турция ще премине циклон, който ще влоши обстановката там, очакват се интензивни валежи от сняг. Това няма да засегне нашата страна и до края на следващата седмица България ще е далеч от активните процеси.

След 21-22 януари обаче ще се формират нови средиземноморски циклони, чийто път вече ще премине в близост до страната. Тогава се очакват валежи от сняг, на места и от дъжд./Дарик радио

Свързани статии