Муравей Радев: Управление на БСП би било опасно за държавата и вашето здраве

Всеки човек има право на политически пристрастия. Когато някой стане министър-председател, той става база на своите политически възгледи и пристрастия, което е нормално. Но когато бъдеш избран за президент, тогава нямаш право на политически пристрастия. Това заяви в сутрешния блок на bTV бившият финансов министър Муравей Радев.

,,На президента не му отива да говори за предизборното харчене на пари. Корнелия Нинова може да си позволи да говори така, но не и държавният глава, който трябва да олицетворява нацията“, посочи още Радев.

,,Битката ще бъде между твърдите ядра на ГЕРБ и БСП. Но въпросът е един – или ГЕРБ и няколко десни партии, или да управлява Нинова и БСП, което е опасно за държавата. Ако БСП беше една нормална партия, нека да управлява. Ама БСП не е и никога не е била такава. Тя все по-видимо се отдалечава от социалдемократизма и се връща към своите болшевишки корени. Винаги, когато управлява БСП, държавата се съсипва – така беше при Луканов, Виденов, Станишев, Орешарски… При Нинова ни чака същият резултат, а именно национална трагедия“, подчерта той.

,,Пред сградата на парламента трябва да бъде опънат огромен надпис, на който да пише: „БСП е опасна за вашето здраве“. Както на цигарените кутии“, заяви в заключение бившият финансов министър и допълни, че е в реда на нещата всяка една опозиция да настоява за предсрочни избори./Новините БГ

Свързани статии