Мрем по пътищата заради идиоти като тоя нагъл кюстендилец

7 месеца ще лежи в затвора шофьор от Кюстендил, който се оказа топнарушител на Закона за движение по пътищата. Подсъдимият В. Т. е бил многократно наказван по административен ред. Освен това имал наложено наказание от седем месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок за шофиране след употреба на алкохол.

Мъжът е бил лишен и от правото да управлява МПС за срок от петнадесет месеца. На 18.03.2017 г. водачът бил спрян за проверка от служители на сектор „Пътна полиция“, в хода на която било установено, че вместо контролен талон носи връчено наказателно постановление за нарушение на ЗДвП, с изтекъл срок на плащане.

Последвало изземване на свидетелството му за управление на МПС и издаване на заповед за прилагане на принудителна административна мярка до заплащане на дължимата глоба. Близо година по-късно – на 20.02.2018 г и на 21.02.2018 г., подсъдимият Т., въпреки че бил в срока на изтърпяване на тази мярка, отново управлявал превозно средство – лек автомобил „Рено“. Образувано било досъдебно производство, което приключило с внасяне на обвинителен акт в Районен съд – Кюстендил.

В съдебното заседание се постигнало споразумение, с което на В.Т. му е било наложено наказание една година „лишаване от свобода“ и глоба в размер на двеста лева. По-късно същия ден – на 21.02.2018 г. В.Т. пак бил спрян за проверка от служители на сектор „Пътна полиция“ и тестван за употреба на алкохол.

По надлежния ред било установено, че той се намира под влияние на алкохол – над 1,2 промила. След поредния гаф на кюстендилеца последва дело, което приключи със споразумение. След като В. Т. напълно призна вината си, той влиза за 7 месеца в затвора, като отделно от това остава без книжка за 1 година./БЛИЦ

Свързани статии