Лавина от оставки: Балъков също си тръгва

Селекционерът на националния отбор по футбол Красимир Балъков също подаде оставка, която вече е приета от Изпълкома.

„Първо искам да ви кажа, че не оставям момчетата и не бягам от отговорност. Ако те преценят, че аз съм проблемът на българския футбол, няма и минута да се замисля“, заяви Балъков пред очакващите го журналисти след като напусна сградата на БФС.

Балъков бе на поста за кратко, след като го наследи от Петър Хубчев през месец юни тази година. Като национален селекционер той има 6 мача, в които записа 5 загуби и едно равенство. Оставката на Балъков е поредната в родния футбол, предизвикана от злополучния мач с Англия, който загубихме с 0:6.

„Ще стискам палци на националния отбор и бъдещия му селекционер“, заяви Балъков, според когото ситуацията около отбора и родния футбол никак „не е розова“.

На въпрос има ли обратен път за него към треньорското място, той отговори: „Няма обратен път. Така е в живота по някога. Човек попада в такава ситуация, в която трудно може да направи нещо“.

Балъков увери, че нито за минута не е съжалявал за това, че се е нагърбил с нелеката треньорска работа. „Не мога да съжалявам. След като те канят за треньор на националния отбор, не трябва и за секунда да се замисляш“, категоричен е специалистът. Според него трябва да бъде дадено достатъчно време за работа на следващия треньор, който ще го наследи.

Балъков разсея и всички съмнения, че е имало вмешателство в неговата работа. „Няма кой да се меси в моята работа, няма да го позволя“, категоричен е той.

Специалистът обаче призна, че напуска поста с огорчение заради всичко случило се в последните дни. Легендарният футболист не разкри какви са плановете му за бъдещето и подчерта: „Първо почивка, после – ще видим“./Dariknews.bg

Свързани статии