Лъснаха видни протестъри от циганския марш срещу Каракачанов

Трима представители на различни опозиционни партии и бивш шеф в Комисията за защита от дискриминацията (КЗД) са били заедно на протеста срещу вицепремиера Красимир Каракачанов, който се проведе в понеделник пред Министерския съвет, пише „Труд“.

Четиримата, които са се снимали усмихнати и прегърнати, са столичният общински съветник от групата „Реформаторски блок – София“ Марта Георгиева от ДСБ, Владислав Панев – съпредседател на партия „Зелените“ и автор на „Дневник“, дългогодишният член и заместник-председател на Комисията за защита от дискриминацията от ромски произход Лало Каменов и ромският активист Огнян Исаев, който беше в първия състав на ръководството на Народна партия „Свобода и достойнство“ на напусналите ДПС Корман Исмаилов и Касим Дал.

Протестът беше организиран, по собствените й признания пред БТВ, от Лиляна Ковачева от Центъра за интегриране на деца и ученици от етническите малцинства към просветното министерство. Жалба срещу Каракачанов в КЗД подаде друг ромски активист – Ачо Йорданов, който преди две години се е снимал на маса с ръководството на комисията. Той също се обяви за организатор на протеста./БЛИЦ

Свързани статии