Кризата дойде!

За индустрията въпросът идва ли криза не е валиден, за нея кризата вече е дошла. Това коментира председателят на Асоциацията на индустриалния капитал (АИКБ) Васил Велев пред Българското национално радио.

Велев цитира данните от Националния статистически институт (НСИ), според които износът от България се понижи с 6.4%. „За юни и юли отчете спад на индустриалното производство. Стопанската конюнктура за август е -3.1%. За пръв път от много време несигурността изпреварва проблема с човешките ресурси”, добави председателят на АИКБ.

По думите на бизнесмена спад се наблюдава, както в машиностроенето, така и в производството на електротехника, текстил и облекло, мебели и метали. При това въпросният спад продължава от месеци и се очаква да влоши резултатите за цялото трето тримесечие.

„Има два начина на поведение – едното е да се правим, че нищо не се случва, за да не се свие допълнително потреблението и оттам да не се усили допълнително кризата, а другото е да се каже честно на хората да бъдат по-разумни”, обясни Велев./Вестник Марица

Свързани статии