Корнелия Нинова зове от Бузлуджа за мощна победа над ГЕРБ\СНИМКИ\

С мощни викове „БСП!“ и „Победа!“ симпатизанти и членове на левицата белязаха 128-та годишнина от организираното социалистическо движение в България, което се проведе на Бузлуджа. Тазгодишните домакини бяха градовете Стара Загора и Габрово. Техни представители бяха депутатът Георги Гьоков и областния председател на БСП – Габрово Николай Григоров. Те изразиха своето мнение, че БСП е силна, устояла на бурите на времето и ще пребъде. Представителите на червените апелираха за победа над ГЕРБ на предстоящите местни избори.

Председателят на партията Корнелия Нинова благодари на социалистите за присъствието. Според соцлидерката хилядите, събрали се на Историческа поляна, са дошли водени от думите справедливост и свобода. „Народе, изправете се и ГЕРБ ще паднат“, призова Нинова от сцената. „Днес българи отнеха свободата на други българи и справедливостта за тях. Днес едноличната, авторитарна власт, пълзящата диктатура управлява чрез страх и апатия. Борисов управлява не защото може и не защото народът го иска, а заради страха, в който държи народа. Държава не може да се управлява със страх,нация не може да се развива с апатия, държава се управлява с ум“, посочи още Корнелия Нинова.

Според Нинова признание за провал на ГЕРБ е отказването на партията от ключови им кметове. Тя поиска от другарите, прибирайки се по населените си места, да кажат, че кметовете на БСП ще се борят за благото на гражданите, ще работят за това част от данъците да остават при данъкоплатците и да се ползват в техните общини, а не да влизат в централния бюджет и Борисов да ги раздава от „прозореца на джипа си“, на когото му е удобно.

„Всека година се качваме на Бузлуджа, защото социализмът не е минало, а бъдеще“, заяви председателят на БСП в Пловдив област Георги Гергов. Заедно с младежка група и представители на градското и областно ръководство той поднесе цветя на паметниците на Хаджи Димитър и на учредителите от Бузлуджанския конгрес.

„Идваме да се заредим от спомена и да се поклоним пред паметта на нашите основатели, първопроходци и идейни стожери. Заедно с тях почитаме и нашите възрожденци, хилядите антифашисти и строители на България, която загубихме“, сподели Георги Гергов. Той честити празника на всички социалисти с пожеланието да са здрави и да не губят вярата, че има и друга възможност. Такава, според него, е онзи социален т модел, в който богатите плащат по-високи данъци, здравите и можещите работят повече, за да осигурят условия за болните и възрастните. „Модел на истинска солидарност, взаимопомощ, сигурност и защита“, изясни лидерът на социалистите в Пловдив област.

На паметниците положиха цветя също народните представители Георги Търновалийски и Теодора Халачева, общинските съветници от БСП – Пловдив Николай Радев и Петя Манева, Петър Антонов ( БСП – Раковски), Пенчо Шапков ( БСП – Хисар) и членовете на областното ръководство – инж. Атанас Петков и д-р Галин Дурев, членовете на ИБ на БСП – Пловдив – д-р Любомир Паунов и инж. Тодор Стоилов.

На традиционния събор на БСП присъстваха членовете на партийните организации от общините Карлово, Сопот, Хисар, Брезово, Калояново.

Текст и снимки: Величка Люртова-стажант-репортер/СНИМКИ/

Свързани статии