Кога ще се завърне пролетта?

Добре оформен средиземноморски циклон преминава южно от страната и води със себе си завръщането на зимата. Хубавото е, че тази зимна атака ще премине бързо и в следващите дни постепенно пролетта ще се завърне.

Още до полунощ във вторник валежите от дъжд в равнините и от сняг в планините ще спрат и в сряда времето ще бъде вече доста по-добро, но хладно. Сутрешните температури ще са около нулата по високите западни полета, а дневните температури ще са от 5 до 10-12 градуса.

В четвъртък моделите показват развитие на нов средиземноморски циклон, който ще се приближи до страната от запад и ще окаже влияние на времето с превалявания главно над западните и южните райони, като не се очакват съществени валежи.

Температурите в четвъртък остават сравнително ниски – от 6, 7 до 10 – 12 градуса. Сняг ще превалява в планините и това е добра новина за зимните курорти, които ще могат да удължат сезона още малко.

В петък все още ще е предимно облачно и на места ще превали слаб дъжд, а в планините – сняг.

От събота нататък, та чак до средата на следващата седмица, времето ще е типично пролетно, с повишаващи се температури и слънце.

Според моделите в този период средиземноморските циклони ще си дадат почивка и това неминуемо ще доведе до по-хубаво време на Балканите и у нас.

От неделя до средата на следващата седмица ни чака топло пролетно време с дневни температури до 24, 26 градуса, в равнинните части на страната.

Около 21 март от север времето вероятно ще се влоши, на много места в страната е възможно да превали, но процесът ще бъде сравнително бърз и не се очакват съществени валежи. Тогава и временно температурите ще се понижат до 5, 7 градуса./Дарик радио

Свързани статии