Каракачанов: България е разделена на две – едната част учи и работи, а другата има само права

„Евроизборите ще бъдат индикатор за стабилността на малката коалиция”. Това каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в Казанлък на честването на 130 години от сформирането на 23-ти пехотен Шипченски полк.

Той подчерта, че очаквал подкрепа при избора на боен самолет от своите партньори.

Според министъра има проблеми при охраната на военните обекти в страната. Изготвена е концепция, която определя кои обекти да се охраняват от фирмата на Министерството на отбраната и кои – от частна фирма. Предишното решение за охраната на общо 12-те обекта е взето от Съвета на командването на силите, посочи вицепремиерът.

Първата среща на военния министър по придобиването на нов боен самолет ще е през февруари.

На въпрос дали е необходимо да имаме министър от ромски произход, Красимир Каракачанов изтъкна, че в българската конституция няма етнически малцинства. По думите му средствата за финансиране на ромската интеграция през последните години не са дали необходимия ефект. Като пример посочи 2013 г., когато е имало 380 непълнолетни майки, а през 2017 г. те са 3300.

„България е разделена на две – едната част учи и работи, а другата има само права, а не задължения“, каза още вицепремиерът./БЛИЦ

Свързани статии