Извънредно! Убиха лидера на „Ислямска държава“

Лидерът на „Ислямска държава“ Абу Бакр ал-Багдади е бил убит след операция на американските специални части, одобрена от щатския президент Доналд Тръмп седмица по-рано, съобщи БГНЕС.

Американските военни са извършили специалната операция, целяща ликвидирането на Багдади. Високопоставен служител на Пентагона и служител на армията на САЩ заявил пред „Newsweek”, че Багдади е била цел на строго секретна операция в сирийската провинция Идлиб.

Служителят на американската армия заяви, че Багдади е убит по време на нападението. Източник на Пентагона добавя, че ведомството има „голяма увереност“, че основната мишена, убита по време на нападението, е Багдади, но че се провежда по-нататъшна проверка.

Операцията е била разрешена след като Съвместното командване за специални операции е получило важна „разузнавателна информация”, тъй като целевото местоположение е било под наблюдение от известно време, се казва в съобщението.

Тръмп пусна в социалните мрежи съобщение по повод новината с текст: „Днес се случи нещо изключително голямо“. /Вестник Марица

Свързани статии