Изненадите на май не спират: Повече дъжд, но ще има и слънчице

Днес все още на много места в страната ще има превалявания, главно в Източна България – и гръмотевици, но от запад ще започне разкъсване и намаление на облачността. Максималните температури ще бъдат между 17 и 22 градуса.

Първите 10 дни на месец май тази година са били по-студени от тези през май миналата година. Това показват данните на световните метеорологични центрове, като разликата е от близо 5 градуса.

Този характер на времето ще се запази и в следващите десетина дни показват средносрочните модели, представени в „Дарик кафе“ тази сутрин. Затова и през новата седмица чадърите ще ни бъдат необходими.

Центрове на ниско налягане още от неделя, но най-вече в понеделник и през следващите дни ще определят характера на времето у нас. То ще продължи да е нестабилно, с превалявания, гръмотевични бури на места и от време на време …слънце. Средиземноморски циклон ще влоши времето в неделя вечерта и в понеделник ще видим нови валежи от дъжд.

До края на следващата седмица, особено в следобедните часове, ще има повече облаци, ще превалява, на места ще има и гръмотевични бури. Към края на седмицата ще настъпи стабилизиране на времето и тези явления ще са на по-малко места.

Температурите ще останат в граници до 25 градуса в равнините, а в района на София – между 17 и 22 градуса./Дарик радио

Свързани статии