Изключиха „Атака” от малката коалиция

Официално: Обединените патриоти се разпаднаха. Решението е взето от НФСБ и ВМРО на заседание днес. Това става на фона на опита за коалиционен съвет преди ден, който се провали.

Трима депутати от „Атака“ – лидерът Волен Сидеров и Десислав Чуколов, както и Павел Шопов са изключени и от парламентарната група. Искрен Веселинов от ВМРО обясни: парламентарната група не може да продължи да работи по този начин.

Това не означава бламиране на мнозинството или на правителството, категоричен е председателят на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов.

„Минимум една година коалицията не работи. Системен саботаж, саботаж на взети решения на групата за законопроекти. Персонални атаки – първо, срещу тогавашния вицепремиер Валери Симеонов, след което срещу мен персонално, срещу колеги, срещу кандидати в евроизборите. Извинявайте, но има някаква граница. Това не променя нашето отношение към правителството, напротив убеден съм, че двете партии, които в предишното Народно събрание имаха традиция, макар и с трудности, макар и с разминавания и противоречия, работехме многократно по-добре и вземахме многократно по-правилни и активни решения в политическия живот. Оттук нататък всяко нещо си има край“, добави Каракачанов.

Решението за изключването на партия „Атака“ е неправомерно. То ще бъде проучено и едва тогава ще дадем официален коментар. Това заявиха от пресцентъра на партията на Волен Сидеров, предаде БГНЕС./Дарик радио

Свързани статии