Историята на този селски кмет е невероятна и рекордна

Юбилеен 10-ти мандат спечели „вечният” кмет на пазарджишкото село Драгор Георги Цонев. Представителят на МК „Новото време” удари основният си конкурент – Виктория Найденова от МК „БСП за България” още на първия тур с умопомрачителните 73,45 % и отново се изкъпа в народната любов на съгражданите си. В Драгор се шегуват, че Цонев ще им бъде кмет, докато той самият не реши друго, пише „Марица“.

Първенецът слага началото на „професията” си кмет през далечната 1978 г., когато голяма част от сегашните жители на Драгор въобще не са били родени. Управлява успешно селото и през социализма и после след настъпване на демократичните промени. Винаги е минавал за „кмет от народа“.

Единственият период, когато не кметува е от началото на 1990 г. до следващата 1991-ва. Тогава се провеждат първите демократични кметски избори в страната. През това време населените места се ръководят от служебно назначени от временните окръжни съвети управленци и Цонев е принуден да търси препитанието си на друго поприще.

БЛИЦ припомня, че вчера стана ясно, че Владимир Москов от „БСП за България“ печели кметските избори в Община Гоце Делчев. Резултатите при 100% обработени протоколи показват, че той е получи 72,90% подкрепа и ще бъде на поста за седми път./БЛИЦ

Свързани статии