Илия от Смолян върна портмоне, пълно с пари и документи

30-годишният Илия Савов от Смолян намери детска раничка с портфейл вътре, в който има над 3000 евро и 1450 лева, 9 дебитни карти и личната карта на собственичката – Таня Коленарова. Савов е в организацията на автомобилно шоу Smolyan Race 2019, което се провежда през уикенда в Смолян. Чрез медиите той откри собственичката и й върна раничката с портмонето пред сградата на ОД на МВР в Смолян. „Към 18 часа видях раничката като приключи състезанието, в храстите пред сградата на пощата.

Чантичката беше в трасето на самото състезание, имаше много публика. Не знам как стана така, че аз да я видя точно. Въобще не си помислих да ги прибера за себе си. Знам какво е да нямаш, защото съм израснал в дом, кръгъл сирак съм. Чуждото никога не ме е съблазнявало, защото ми помагат хората. Държа на честността и милостта. В раничката имаше и детско портмоне и ученическа карта, смятах ако не намеря жената, да ида в училището да ги открия“, казва Савов.

„Искрено му благодаря. Не вярвах да се намери. Надявах се, че все още има добри хора на този свят. Детето загуби раничката. Наскоро си продадох колата и трябваше да ги внеса в банка, по случайност са в портмонето. Надявам се да има много хора като него, достойна постъпка. Но на фона на един добър човек и толкова отрицателни новини, не вярвам на кой знае каква промяна в обществото. Добри неща се случват на добрите хора“, каза Таня Коленарова. Тя му връчи като благодарност 100 лева, които Савов заяви, че ще пусне в дарителската кутия на автомобилното шоу, за събиране на средства за лечение на пострадалия при тежка катастрофа смолянчанин Алкан Челеби.

През декември миналата година Илия Савов намери загубено пормоне на възрастна жена до кино „Дружба“ в Смолян. В него имаше 1000 лева и евро. Савов издири собственичката и й върна портмонето с парите. Пенсионерката го почерпи в замяна с шоколад. Младият смолянчанин живее в общинско жилище. Мечтата му е да има собствен дом и семейство. Зимата работи в ски зоната в Пампорово, а през лятото – на морето./Вестник Марица

Свързани статии