И Заев се опъва на Борисов: Ще реагираме на това, ще изпратим нота!

Министър-председателят на Македония Зоран Заев отговори на журналистически въпрос, че ще има реакция към българския министър-председател Бойко Борисов за използването на определението „северномакедонски“, защото в Конституцията на страната се променя само името на държавата – „Северна Македония“. Това пише македонското електронно издание “Фактор“, цитирано от Фокус.

„Разбира се, ще реагираме на това. Ще изпратим нота, за да поправим грешките. Понякога дори у дома правим такива грешки, дори експерти. Ние сме македонци, които живеят в Северна Македония“ , каза Заев пред репортери.

Преди няколко дни Борисов заяви, че заедно със „северноомакедонския премиер“ ще се поклонят пред паметника на Гоце Делчев, а вчера пред българските медии след срещата с македонския президент Стево Пендаровски в Сараево той каза, че „северномакедонският президент е първият северномакедонски политик, който е казал нещата по най-правилния начин – че Гоце Делчев е българин.“ Преди дни имаше напрежение и между българския премиер Бойко Борисов и външния министър на Сърбия Ивица Дачич./БЛИЦ

Свързани статии