Ето защо Пловдив е първи в страната по тежки катастрофи

Поредната специализирана полицейска операция, насочена към недопускане на нарушения на Закона за движение по пътищата и намаляване на пътнотранспортния травматизъм, показа защо Пловдив води черната статистика по тежки катастрофи.

Само за един ден полицаите заловиха 368 джигити, каращи с превишена скорост. Акцията бе проведена в сряда от служители на пловдивската дирекция на МВР, съобщиха от нейния пресцентър. Засиленият пътен контрол е осъществен от екипи на тринадесетте районни управления и секторите „Пътна полиция“ и „Специализирани полицейски сили“.

Общо са проверени 946 лица и 785 МПС. Съставени са 91 акта и 210 глоби с фиш. В рамките на акцията са засечени 368 нарушения на скоростния режим. Един водач е бил неправоспособен, 3 са били под въздействие на алкохол, а 23 – с нередовни пътни документи. Случаите на неизползвани обезопасителни колани в автомобилите са 39. Други 11 са били за неспазени пътни знаци и маркировки и по 2 за преминаване на забраняващ сигнал на светофарна уредба и отнето предимство на пешеходец.

При проверките са установени и 9 нарушения от страна на пешеходци. Документирани са и 5 нередности по Кодекса за застраховането./Вестник Марица

Свързани статии