Джамбазки се закани за палатите на ромските барони

Има гетоизиране, системна грешка и липса на справедливост, а това чупи основата на българското общество. Аз и моите съмишленици винаги сме казвали, че гетото трябва да бъде разрушено. Не говоря като страничен наблюдател. Това заяви евродепутатът Ангел Джамбазки в ефира на Нова телевизия.

Поводът беше напрежението в село Войводиново, където двама цигани пребиха почти до смърт ефрейтор Валентин Димов. „Много ясно да се разбере, че трябва да се премахнат не само катуните, а да се отнемат и съборят огромните имения, които направиха телефонните измамници в Червен бряг, Плевен. Това са бароните. Там ще отидем сега“, каза той.

„Ако имате интерес в някое от следващите предавания ще извадя цялата подготовка – за десетки къщи и палати на цигански барони съм извършил всичко възможно, което може да се извърши като дейност. Някои от отговорите на институциите са тотално измиване на ръце. Те са цяла папка и може да се направи предаване само за това. Сега вече никой нищо не може да ни каже. Това е административна безотговорност и страх на администрацията на средноуправленско ниво да вземе решение, понеже се страхува какво може да им се случи по-нататък“, добави Джамбазки.

„За пръв път миналата година броят на наетите полицаи надвишава броя на напусналите. За пръв път от 30 години се обръща тази тенденция. Но все пак хората напускат системата, понеже техните началници не ги пазят, когато си вършат работата“, каза още той.

„Има огромна съпротива в НС. Ние нямаме мнозинство. Дълги години в България има правораздавателен либерализъм. Дават се по-ниски наказания“, заключи евродепутатът./Вестник Марица

Свързани статии