Деца убиха възрастен мъж. Майката: Било е самоотбрана

Вхасковското село Александрово хората живеят в напрежение след убийството на възрастен мъж. Две деца – на 13 и 14 години, бяха задържани.

„Нормално е да има напрежение. Със съдействието на районното полицейско управление в Хасково и на срещи с психолози мисля, че нещата ще бъдат нормализирани. Нормално е да се притесняват хората“, заяви Надежда Добрева, кметът на село Александрово.

За случая стана ясно в четвъртък. По първоначална информация момчетата срещнали жертвата си, която била в дома на родителите на по-малкото дете.

При възникнала разпра, мъжът извадил нож, а те го пребили. Според разследващите децата се опитали да прикрият действията си, като изнесли мъжа на улицата и захвърлили ножа му около къщата.

По-малкото момче вече е освободено. Родителите му твърдят, че става въпрос за самоотбрана.

„Прибрахме се късно, децата спяха. Сутринта дойде брат ми, каза, че Димо е на улицата. Излязохме и видяхме, че е мъртъв. Обадихме се на полицията. Попитахме децата дали имат нещо общо. Те казаха, че са го ударили, защото той се е опитал да ги убие“, разказа майката.

„Не са искали да стане това, просто самоотбрана“.

Той като едното момче е малолетно, то няма да бъде съдено. Ще бъде предадено на местната комисия към община Хасково.

По думите на прокурора Иван Гугушев момчето може да бъде изпратено в интернат. За по-голямото момче важат други възможности:

Ако бъде наложен доживотен затвор или доживотен затвор без замяна – присъдата се заменя с лишаване от свобода от 3 до 10 г. Ако бъде наложено лишаване от свобода над 10 години – наказанието се заменя с лишаване от свобода до 5 години.

„И жертвата, и едното дете, са познати на полицията отпреди. С жертвата е беседвано периодично, отправял е вербални заплахи, но никога не се е стигало до физическа саморазправа с хората в селото. До момента има подаден само един сигнал за заплаха с тояга в кръчмата на селото. Предупреден е. Излежал е и присъда за убийство“, заяви Иван Расоков, началник РУП-Хасково.

„14-годишното момче явно има прояви, но то е на територията на Районното управление в Харманли“, каза още той.

Това не е първият подобен случай. Припомняме ви инцидент от 2016 г., когато

72-годишен мъж от симеоновградското село Свирково бе пребит до смърт, след което почина.

За престъплението бяха задържани четирима 16-годишни и едно 18-годишно момчета.

Същата година врачанското Малорад започна да се въоръжава срещу крадците, след като възрастна жена бе пребита до смърт заради пенсията й./Вести БГ

Свързани статии