Деси Радева с патриотичен жест в Лондон

Десислава Радева направи патриотичен жест в Лондон. След като заедно с Румен Радев посетиха резиденцията на министър-председателя на Великобритания, Радева закачи коледно украшение с българска шевица на елхата пред „Даунинг стрийт“ 10.

Деси Радева носи тоалет на NEVENA, който тя облича за трети път на официален повод. Преди Лондон, Радева облича същата рокля на официалното посещение в Йордания и на националния празник на Република България. Роклята е изработена от френска дантела в цвят персийски пясък.

Българският държавен глава и съпругата му са в Лондон за двудневната среща на върха на лидерите на 29-те съюзници на НАТО, която е по повод 70 години от създаването на Алианса.

В българската делегация са още министърът на външните работи Екатерина Захариева, както и Красимир Каракачанов – министър на отбраната.

Държавният глава и съпругата му участваха в приема, даван от Нейно Величество Елизабет II – кралица на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия, в чест на държавните и правителствени ръководители на страните-членки на НАТО и техните съпруги.

В рамките на различни формати българският президент ще разговоря с министър-председателя на Великобритания Борис Джонсън, както и с президента на САЩ Доналд Тръмп. Очаква се по време на форума президентът Румен Радев да проведе и двустранни срещи, пише Фокус.

Срещата на върха на НАТО в Лондон е сред водещите теми за чуждестранните издания. Те се спират върху разногласията между съюзниците, проличали вчера по време на срещите, предшествали самата среща на върха, пише БТА.

За 70 години Алиансът е изправен пред нови предизвикателства – Китай и кибервойната, пише в. „Кориере дела сера“. Но сред предизвикателствата пред НАТО има и такива от вътрешно естество – отношенията между САЩ и Европа и въпросът за споделянето на разходите, допълва изданието.

„Нямаше голяма демонстрация на привързаност и пред „Даунинг стрийт“. Там Макрон, Меркел и Ердоган дойдоха за четиристранната си среща с Борис Джонсън по отделно и никой не направи предварително изявления. Британският премиер, който е в разгара на предизборната кампания, дори се постара да бъде възможно най-дискретен и невидим. А след около час разговори, турският президент само спомена, че срещата е била добра среща“, посочва „Либерасион“, цитиран от БТА./Вести БГ

Свързани статии