Чист късмет! Семейство забогатя за броени секунди

Семейство от австралийския град Бендиго, щата Виктория, открило парче злато по време на разходка с кучето си, съобщава News.com.au, пише Блиц. Мъжът, който бил из покрайнините на града с двете си малки дъщери и куче на име Лъки, твърди, че отначало не е обърнал внимание на странната находка. „Всъщност минах покрай него, но дъщеря ми го ритна, докато вървеше и ме попита: „Татко, това злато ли е?“. И аз казах: Не е изключено”, разказва мъжът.

След разходката те занесли находката до супермаркета и го измерили. Оказало се, че слитъкът тежи 624 грама. Тогава той бил показан на експерти, които потвърдили, че това е наистина злато. Според техните оценки цената на един слитък от този размер е не по-малко от 35 хиляди австралийски долара (около $26 хил).

Мъжът отбеляза, че златото e попаднало при тях изненадващо навреме, защото в момента семейството се нуждаело от пари. Според думите му, те възнамеряват да продължат търсенето на същото място. „Обикновено когато намериш такова голямо парче, до него има още злато – обяснява той. – Надявам се, че в нашия случай това ще бъде така.”/Вестник Марица

Свързани статии