Чаша топла вода всяка сутрин. Защо е полезно

Хранителните навици, а също така количеството и качеството на водата, която внасяме в организма, са сред най-важните фактори, оказващи влияние върху здравето ни.

Повечето хора започват деня си с чаша горещо кафе или чай. Когато пием вода, предпочитаме тя да е студена. Дали обаче тези навици са полезни за здравето ни?

Редовното консумиране на топла вода – особено сутрин, може да подобри цялостното ни здравословно състояние – подсилва имунната система, забързва метаболизма и ни дава енергия.

Топлата и горещата вода не съдържат тежки метали и други вредни съединения, които могат да се намерят в чешмяната. Тези съединения се трупат в организма и може да предизвикват здравословни проблеми.

Пиенето една чаша топла вода сутрин пречиства кожата и предпазва от появата на акне. Топлата вода помага за облекчаването на менструални болки, тъй като има успокояващ ефект върху коремните мускули и намалява спазмите. Сутрин преди закуска и половин час след закуска една чаша топла вода стимулира работата на стомаха. Редовното пиене на топла вода спомага циркулацията и изпотяването и изхвърля токсините от тялото, което улеснява работата на бъбреците.
Помага за детоксикация

Редовното пиене на чаша топла вода е идеален начин да освободите тялото си от токсините. Когато пием топла вода, температурата на тялото ни започва да се покачва и това води до потене. Потенето е полезно, тъй като помага на тялото да се изчисти от токсините. За оптимален резултат – добавете и сок от лимон в чашата.

Ако искате да загубите няколко излишни килограма, редовното пиене на топла вода сутрин може да ви помогне, тъй като е отличен начин за постигане на здравословен метаболизъм. Най-добрият начин е да консумирате чаша вода с лимон рано сутринта. Това ще помогне и за намаляването на телесните ви мазнини./Вести БГ

Свързани статии